Mentale Coaching
Veel sporters werken samen met de sportpsycholoog aan een persoonlijk doel op mentaal vlak. Dit traject start met een kennismaking. Hierin kun je je verhaal doen en wordt uitgelegd wat mentale coaching voor jou kan betekenen. Na dit gesprek beslis je of je verder gaat met de training.
Zoals in elke training, is het belangrijk om eerst te bepalen waar je al goed in bent en waar je op kunt verbeteren. Om hier voor de mentale training meer inzicht in te krijgen, maakt de sportpsycholoog een Profiel Analyse van je. Vervolgens koppelt de sportpsycholoog de resultaten aan je terug, waarna jij een duidelijk doel stelt voor de mentale training. Denk bijvoorbeeld aan ‘beter omgaan met spanning’ of ‘rustig blijven als het tegenzit’.
Daarna richt het grootste deel van de mentale training zich op het bereiken van deze doelstelling. Hiervoor leer je praktische tools die je kunt toepassen in je sport en daarbuiten. Na elke training krijg je oefeningen mee om er zelf verder mee te trainen. Het uitgangspunt is dat je na ongeveer tien trainingen van een uur de tools zelfstandig kunt toepassen. Jonge sporters kunnen als aanvulling op de mentale coaching de online training ‘Top in je Kop‘ volgen.
